Normal_3243

Drie IC-verpleegkundigen van het ADRZ hebben als team meegedaan met een landelijke kennisquiz, georganiseerd door Venticare. Venticare is een landelijke organisatie voor IC-verpleegkundigen.

Vorig jaar werden zij vierde. Dit jaar, 2011, hebben zij de eerste prijs gewonnen. Het ADRZ heeft dus Intensive Care verpleegkundigen met de beste kennis van Nederland! Een geweldige prestatie, waar het ADRZ enorm trots op is.

De kennisquiz werd dit jaar voor de vijfde keer gehouden. Vorig jaar was het team van ADRZ vierde, dit jaar eindigden Izra, Christiaan en Aad dus als eerste. Er is flink wat vakkennis voor nodig om de vragen van de Intensive Care kennisquiz te kunnen beantwoorden. De vragen betreffen de behandeling van patiënten die in kritieke toestand op een IC-afdeling zijn opgenomen.

Aan de quiz mochten maximaal 14 teams meedoen. Plaatsing gebeurde op basis van inschrijving. Veel IC's durven deze uitdaging niet aan, in tegenstelling tot de IC van het ADRZ. De deelnemende teams waren onder andere Flevoziekenhuis Almere, St. Antonius Academie Nieuwegein, Diaconessenhuis Leiden, HagaZiekenhuis Den Haag, UMC St Radboud Nijmegen, Lievensberg Ziekenhuis Bergen op Zoom, Tergooiziekenhuizen Blaricum, Isalaklinieken Zwolle , Academisch Medisch Centrum Amsterdam, Academisch Ziekenhuis Maastricht, St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein, Medisch Spectrum Twente Enschede, Veltion Schelluinen.

Op het podium kon het IC-team een enorme wisselbeker, bloemen en een cheque van 1000,- euro in ontvangst nemen, te besteden op de eigen afdeling.