Normal_5582

DELFT - Met een sportieve en mentale prestatie in de schaduw van de Kilimanjaro brengen vijf medisch specialisten van het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft, samen met negen vakgenoten en vrienden, een bedrag van bijna 82.000 euro bij elkaar voor AMREF Flying Doctors.

Onder de teamnaam ‘Reinier Rijdt' nemen ze van 22 tot en met 29 oktober deel aan de Kenya Classic. Tijdens de zesdaagse tocht leggen ze in totaal 350 kilometer af over een pittig parcours. Het sponsorgeld dat ze bij elkaar fietsen komt ten goede aan gezondheidsprojecten voor onder andere Keniaanse vrouwen.

Zwangerschapsbegeleiding
Initiatiefnemer voor het Keniaanse avontuur is gynaecoloog Frederike Siemens. Vanuit haar vakgebied werd zij aangesproken door het project van AMREF, dat zich specifiek richt op de meest kwetsbare groepen in Afrika: jonge vrouwen. Frederique Siemens: "Het geld wordt onder meer besteed aan betere zwangerschapsbegeleiding en het opleiden van vroedvrouwen. De ervaring leert dat betere gezondheid voor vrouw en kind een groot effect heeft op de hele bevolking."

Meeste sponsorgeld
De gynaecoloog wist onder meer Reinier de Graafs urologen Peter Ausems en John van der Hoeven, SEH-arts Machteld Ibelings en gynaecoloog Fred Milani te overtuigen van deelname. Om zich voor te bereiden op de Afrikaanse temperaturen van boven de 35 graden, trainde het team onder andere in Frankrijk. Inmiddels is al bekend dat ‘Reinier Rijdt' het meeste sponsorgeld van de Kenya Classic heeft bijeen gebracht.