Normal_9886

DEN HAAG - Vakbond Abvakabo FNV heeft vandaag laten weten dat de onderhandelingen voor een nieuwe cao in verpleeg- en verzorgingstehuizen en de thuiszorg zijn vastgelopen, zo meldt de Website Sociaal Totaal.

De vakbond ging niet akkoord met een loonbod van 2,2 procent. Daarmee zijn de onderhandelingen opnieuw stilgelegd. Werkgeversorganisaties ActiZ en BTN zijn verbaast over de afwijzing.

De werkgevers vinden de eis van 4 procent belachelijk hoog. Andere bonden wilden akkoord gaan met een verhoging van 2,5 procent. Ook kunnen werkgevers zich niet vinden in het standpunt van Abvakabo als het over flexibiliteit in de zorg gaat.

"De vakbonden willen werknemers meer invloed geven op de planning en roostering zodat zij de beste balans tussen werk en privé kunnen vinden", vertelt een woordvoerder van de werkgeversorganisatie.

"Tegelijkertijd is een zekere mate van flexibiliteit onontbeerlijk voor de kwaliteit van zorg: de zorg moet kunnen worden afgestemd op de wensen van de cliënten'. De cao geldt voor 430.000 werknemers en is daarmee de grootste van Nederland.

© Nationale Zorggids / Henk Zuidema