Normal_11529

MANAMAH (Novum) - De Bahreinse autoriteiten hebben vijftien politieagenten aangeklaagd wegens het mishandelen van artsen en verpleegkundigen gedurende de opstand. Dat heeft het Bahreinse openbaar ministerie dinsdag gezegd. De aanklachten volgen op een onderzoek naar mishandelingen door de politie waar een onafhankelijke commissie op had aangedrongen.

De openbaar aanklager wilde de identiteit van de agenten niet bekendmaken, maar zei slechts dat de aanklachten voortkomen uit de aangifte die vijftien artsen en verpleegkundigen tegen de agenten hebben gedaan.

Het ziekenhuis waar de verpleegkundigen en artsen werkten kwam vorig jaar februari in het nieuws. Mensen die bij de protesten gewond raakten werden in het ziekenhuis behandeld. Daarop zeiden de autoriteiten dat de artsen en het verpleegkundig personeel de kant van de betogers hadden gekozen en probeerden het regime omver te werpen. De artsen verwerpen deze aantijgingen en zeggen dat ze slechts hun werk deden.

In eerste instantie werden twintig medewerkers van het ziekenhuis veroordeeld tot celstraffen van vijf tot vijftien jaar. Onder grote druk werd besloten tot een nieuw proces dat nog steeds loopt.