Normal_nachtdienst_zorgpersoneel

SPIJKENISSE (Novum) - De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) stelt het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse onder verscherpt toezicht. Dat heeft het ziekenhuis woensdag gehoord van de inspectie. Aanleiding is een onderzoek waaruit is gebleken dat het aantal sterfgevallen in 2010 op de afdeling cardiologie boven het landelijk gemiddelde lag.

Het verscherpt toezicht houdt onder meer in dat het ziekenhuisbestuur de inspectie regelmatig moet rapporteren over onderzoeksresultaten en maatregelen die worden genomen. De IGZ en het ziekenhuis onderzoeken nog waardoor het aantal sterfgevallen in het ziekenhuis twee jaar geleden zo hoog was.

Eerder woensdag werd al bekend dat de verpleegafdeling onder druk van de inspectie dinsdag vanwege de kwestie is gesloten. De zes patiënten op de afdeling zijn dinsdagavond naar het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam gebracht. De polikliniek cardiologie van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis is wél open en staat onder supervisie van het Rotterdamse ziekenhuis.