Ernst Jansen Steur

DEN HAAG (Novum) - De Tweede Kamer heeft niets gedaan een rapport over de wanpraktijken van neuroloog Ernst Jansen Steur nadat hij in 2003 werd ontslagen. Dat zei Wolter Lemstra, oud-voorzitter van de onderzoekscommissie in het Radio 1-programma Avro Vrijdagmiddag Live.

Het onderzoek vond plaats in opdracht van de Kamer, maar de resultaten zijn nooit officieel besproken, aldus Lemstra. Hij is verbaasd dat nu opnieuw Kamervragen zijn gesteld naar aanleiding van de werkzaamheden van Jansen Steur in Duitsland.

Lemstra heeft het idee dat de zorg zelf inmiddels maatregelen heeft genomen, maar de politiek achterblijft. "De politiek laat steeds weer nieuwe rapporten maken: nu ook weer twee over de Inspectie voor de Gezondheidszorg. En al die rapporten stapelen zich op, maar ik heb niet het idee dat de Tweede Kamer daar nou heel attent op is."

Een meerderheid in de Tweede Kamer heeft deze week een debat aangevraagd met minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD). Dat debat komt er waarschijnlijk in februari.

Justitie verdenkt Jansen Steur van 21 strafbare feiten, hij stelde jarenlang opzettelijk foute diagnoses.