Logo Jeroen Bosch Ziekenhuis

DEN BOSCH - Vorig jaar is de Bart Award in het leven geroepen. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand binnen de verloskundige zorg die zich bijzonder heeft ingezet voor verloskundige samenwerking in de regio Den Bosch. Dit jaar was gynaecoloog Jacques Dirken van het Jeroen Bosch Ziekenhuis de gelukkige.

Hij kreeg de meeste stemmen vanwege zijn laagdrempeligheid, betrokkenheid en goede communicatieve vaardigheden. Dirken wordt onder meer omschreven als een stille kracht, een sociale verbinder die zijn ego nooit voorop stelt.

De Bart Award is vernoemd naar de bijzondere persoon en gynaecoloog Bart van Turnhout, die op 11 december 2009 overleed. Hij was tijdens zijn werkzame leven altijd gericht op laagdrempelige samenwerking, waarbij hij de patiënt centraal stelde. Op 16 december 2011, de dag waarop Bart 56 jaar geworden zou zijn, is de prijs voor de eerste keer uitgereikt, postuum aan Bart zelf. Op dezelfde dag werd ‘de Bart van Turnhout kamer’ geopend op de afdeling Verloskunde van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz