Normal_zwanger

DEVENTER – Het afgelopen jaar hebben de Verloskundige Werkgroep Deventer en zorgverzekeraar Eno gewerkt aan een gezamenlijke visie op geboortezorg in de regio Deventer. Het resultaat van de samenwerking wordt donderdag 20 juni gepresenteerd en geldt als startsein voor de implementatie van de vernieuwde organisatie van kraamzorg. Dit meldt Naviva Kraamzorg.

In de afgelopen tijd is reeds een begin gemaakt met het invoeren van verbeteringen en aanpassingen in de geboortezorg. Zo vindt een intakegesprek met een zwangere vrouw altijd plaats bij een verloskundige, ongeacht of de zwangere onder behandeling van een gynaecoloog staat. Daarnaast voeren verloskundigen en gynaecologen een wekelijks overleg en gaat bij poliklinische bevallingen onder leiding van de verloskundige altijd de kraamverzorgster van huis mee. 
 
Het creëren van de gezamenlijke visie en een werkplan moet de geboortezorg in de regio naar een hoger plan tillen, waarbij de zorg voor moeder en kind centraal staat en in samenhang wordt geboden. 
 
© Nationale Zorggids