Normal_stad_utrecht_dom

De gemeente Utrecht heeft laten weten geen contract aan te gaan met Buurtzorg Nederland. Utrecht heeft dertien thuishulpaanbieders, één van hen mag het contract van TSN overnemen. Dit meldt NU.nl.

Maandag besloot het Utrechtse stadsbestuur niet in zee te gaan met Buurtzorg, maar te kiezen voor een bestaande aanbieder. Hiermee is Utrecht de eerste gemeente die officieel niet kiest voor Buurtzorg. Het bestuur noemt de transitievergoeding van Buurtzorg het grootste struikelblok. Het landelijke overnamebedrag is vijf miljoen euro, waarvan 60.000 voor de rekening van Utrecht is. De bijdrage kan gezien worden als ongeoorloofde staatssteun, om dat te voorkomen zou Utrecht alle andere Utrechtse thuishulporganisaties een gelijkwaardig bedrag moeten betalen. Uiteindelijk zou het de gemeente dan meer dan een miljoen euro kosten.

Van de 5.500 mensen die hulp krijgen in Utrecht, heeft TSN vierhonderdvijftig onder zijn hoede. Hulp blijft gegarandeerd tot 25 april aanstaande. Utrecht wil de TSN-adressen voor die tijd via een aanbesteding bij een andere aanbieder ondergebracht hebben. Een eis van de gemeente is dat alle hulp wordt overgenomen tegen het huidige salaris en dat de relatie tussen de huidige thuiszorgmedewerker en cliënt blijft bestaan. 

©Nationale Zorggids