Normal_zn_zorgverzekeraars_nederland_logo

Na vier jaar in dienst te zijn geweest bij Zorgverzekeraars Nederland (ZN), neemt directeur Zorg Marianne Lensink afscheid van de organisatie. Zij wordt per 1 september 2017 coördinator voor het programma Waardigheid & Trots van Stichting Vilans. Dat meldt ZN.

Met dit besluit, moet het bestuur van ZN op zoek naar een nieuwe directeur Zorg. “We feliciteren Marianne van harte met haar nieuwe functie bij Vilans. De verpleeghuiszorg ligt Marianne aan het hart. Wij zijn er zeker van dat zij bij Vilans met dezelfde energie en passie voor de zorg aan de slag gaat als zij ook bij ZN heeft gedaan”, zegt ZN-voorzitter André Rouvoet.

Lensink begon ooit als verpleegkundige in het Sint Antoniusziekenhuis in Utrecht. Vervolgens werd zij hoofdverpleegkundige. Tien jaar lang vervulde zij verschillende managementfuncties in het UMC Utrecht. In 2007 werd zij benoemd tot lid van de raad van bestuur van het Medisch Spectrum in Twente, totdat zij in 2012 aan de slag ging als directeur bij Careyn. In 2013 werd Lensink directeur Zorg bij ZN. 

Door: Redactie Nationale Zorggids