Normal_eten_salade

Op 5 maart hadden 329 zorgverleners gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) in het AGB-register geregistreerd. Een maand eerder waren het er nog 293. In Amsterdam, Rotterdam en Amersfoort zijn inmiddels meer dan 25 leefstijlcoaches actief. Kijken naar het aantal leefstijlcoaches afgezet tegenover het aantal inwoners, dan springen Woerden en Kollumerland en Nieuwkruisland er positief uit. Er zijn echter ook gebieden waar nog geen GLI-zorgverleners actief zijn, zoals Dordrecht en Almere. Dit meldt Vektis. 

Een zorgaanbieder die GLI levert en daarvoor een vergoeding wil ontvangen van zorgverzekeraars, moet zich registeren in het AGB-register van Vektis. Dit geldt voor nieuwe zorgaanbieders die de gecombineerde leefstijlinterventie aanbieden, maar ook voor zorgaanbieders die daar al geregistreerd staan. Fysiotherapeuten, oefentherapeuten, diëtisten en samenwerkingsverbanden mogen vanaf 1 januari 2019 namelijk ook de gecombineerde leefstijlinterventie aanbieden.

Alle aanbieders volgen voor GLI een erkende opleiding. Naast een inschrijving in een kwaliteitsregister hebben zij ook een licentie nodig voor één van de drie GLI-leefstijlprogramma’s: Cool-, Slimmer-, of Beweegkuurprogramma. 

Door: Nationale Zorggids