Diaconessenhuis Meppel

MEPPEL - De toekomst van de Spoedeisende Hulp en de Intensive Care van het Diaconessenhuis in Meppel baart veel huisartsen uit de regio Meppel zorgen. Dat meldt de Steenwijker Courant.

De directie van de Zorgcombinatie Noorderboog werkt volgens huisarts Hanneke Tan-Koning uit Giethoorn namelijk aan plannen om de twee afdelingen te sluiten, wat betekent dat vanaf 1 juli medewerkers van deze afdelingen ontslagen kunnen worden.

Het ziekenhuis zelf ontkent het nieuws. Een woordvoerder zegt niets te weten van ontslag of van de sluiting van de twee afdelingen. Tan-Koning beroept zich echter op geheime notulen van het kernstafbestuur, waarin de directie aanstalten maakt tot het opdoeken van de afdelingen. "In interne overlegverslagen wordt gesteld dat in de loop van 2013 al zijn beslag moet krijgen. Enkele personeelsleden kregen al ontslag aangezegd per 1 juli dit jaar", aldus Tan-Koning.

De huisarts kan wel begrijpen dat de directie de berichtgeving ontkent. Daarbij verwijst zij naar de commotie die eerder ontstond na sluiting van de acute verloskunde-afdeling. Zij vermoedt dan ook dat de directie pas met het nieuws naar buiten wil komen als alles geregeld is. Als de sluiting doorgaat, zullen mensen met spoedgevallen moeten uitwijken naar andere ziekenhuizen, bijvoorbeeld in Zwolle.

© Nationale Zorggids / Ype van Woersem