Normal_samenwerking34

In het organiseren van de zorg en ondersteuning voor burgers werken gemeenten en Menzis de afgelopen twee jaar steeds vaker samen. De raakvlakken zijn groter geworden. Dit bleek tijdens de conferentie van de betrokken gemeenten, regio’s en Menzis op 9 juni. Dit meldt Menzis.

Tijdens de conferentie werden verschillende dilemma's uit de praktijk geponeerd. Zorgaanbieders, ervaringsdeskundigen en verschillende professionals samen met beleidsmakers en vertegenwoordigers van Menzis probeerden oplossingen te vinden voor vraagstukken zoals: hoe kunnen wijkverpleegkundige en wijkteam effectief samenwerken? Hoe kunnen zorgverzekeraars en gemeenten de jeugd van 18plus opvangen? 
 
Han Noten, voorzitter Transitiecommissie Sociaal Domein stelde in een toespraak de zorg op maat aan de kaak. Hij vroeg zich daarbij af hoe het zorgstelsel daar goed op kan worden ingericht en welke rol zorgverzekeraars en gemeente daarin hebben.
 
Sinds de Herziening Langdurige Zorg in 2015 is het gezamenlijk belang van gemeenten en zorgverzekeraars groter geworden in het zorgen voor goede en betaalbare zorg en ondersteuning voor burgers. Menzis, gemeenten en regio's hebben dit per 2015 vormgegeven in een gezamenlijke werkagenda.
 
© Nationale Zorggids