Regiotaxi Zeeland

MIDDELBURG - De stichting Provinciale Chronisch zieken- en Gehandicaptenorganisatie Zeeland (PZG) laat in een brief aan de gemeenteraden in de Oosterschelderegio weten niet te spreken te zijn over het besluit dat vorig jaar werd genomen over bezuinigingen op de regiotaxi. Dat meldt de Provinciale Zeeuwse Courant.

Het bestuur van de Regiotaxi, dat uit wethouders van de gemeenten bestaat, besloot vorig jaar tot de invoering van een inkomensgrens. Verschillende belangenorganisaties verzetten zich hier tegen. Zij wezen erop dat er voor veel gehandicapten en ouderen geen alternatief is, omdat deze groep vaak geen auto kan rijden.

Ook wettelijk bleek het plan niet haalbaar; volgens de rechter bleek het niet toegestaan om een inkomensgrens in te stellen. Het PZG zegt dat het bestuur dit kon weten, omdat er jurisprudentie was. "Bestuurlijk falen zoals zich nu heeft voorgedaan valt (...) niet uit te leggen. We hopen een juridisch gevecht op het scherpst van de snede niet nog eens te hoeven meemaken."

© Nationale Zorggids / Ype van Woersem