Normal_foto_taxi

Als staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur de regels in de taxibranche gaat versoepelen, gebeuren er mogelijk meer ongelukken binnen het gehandicaptenvervoer. Dit vreest het Overleg- en Samenwerkingsorgaan van Gehandicapten (OSOG), dat tegen de plannen van de staatssecretaris is. Dat meldt de Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie (ANGO). 

Als de plannen van Mansveld doorgaan, hoeven taxichauffeurs geen papieren taxivergunning en tariefkaart meer bij zich te hebben. OSOG is tegen de versoepeling, omdat de organisatie erbij gebaat is dat chauffeurs, in een bus of taxi, blijven voldoen aan vakbekwaamheid. Daarom is er een brandbrief naar Mansveld gestuurd.

De organisatie denkt dat er mogelijk meer ongelukken gaan gebeuren zoals vorige week in Amen, waar een 67-jarige vrouw overleed. De vrouw zat in een rolstoel en viel van de liftklep van haar invalidenbusje. Ze overleed ter plekke.

Het overlegorgaan is van mening dat door de plannen van Mansveld er “een toename van ongeschoold personeel zal zijn en bedrijven die wet en regelgeving niet zo nauw zullen nemen”. OSOG pleit daarom juist voor een certificaat van kwaliteit voor het vervoer van gehandicapten. 

© Nationale Zorggids