Slechtziendendag

UTRECHT - 300.000 Nederlanders hebben te maken met slechtziendheid waarbij een bril of contactlenzen geen (goede) oplossing biedt. Omdat slechtziendheid vaak moeilijk te begrijpen is en voor betrokkenen allerlei vragen oplevert, wordt er komende maand aandacht besteed aan deze aandoening bij de Slechtziendendag, zo meldt de Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie (ANGO).

De dag vindt op 19 januari voor de derde keer plaats. Het heeft dit keer als thema Ziende(r)ogen op de weg! en biedt de mogelijkheid tot het uitwisselen van ervaringen over veiligheid in het verkeer, mobiliteit en toegankelijkheid voor slechtzienden.

De Slechtziendendag is bedoeld om slechtziendheid meer onder de aandacht te brengen. Men kan hier naar sprekers luisteren en workshops volgen. Het draait vooral om oplossingsgericht denken, want er is veel mogelijk voor deze doelgroep op het gebied van mobiliteit en verkeer.

De sprekers in het ochtendprogramma zijn Paul Schepers, verkeerskundige van Rijkswaterstaat, en Hugo van der Steenhoven, directeur van de Fietserbond. Tijdens het middagprogramma is er een keuze uit verschillende workshops.

© Nationale Zorggids / Florian Kersten