Logo_1013526_536430973070585_1698108809_n

Restaurant en cateringbedrijf D!VERS van Stichting Arduin zal tijdens het Film by the Sea festival in Vlissingen de volledige catering verzorgen in het Care & Cure paviljoen. Het team van D!VERS bestaat uit jongeren met een licht verstandelijke beperking en heeft zich al eerder bewezen als cateraar bij internationale evenementen. Dit meldt Stichting Arduin.

Tijdens het internationale filmfestival Film by the Sea zullen de jongeren van D!VERS de catering verzorgen in het Care & Cure paviljoen. Het paviljoen is dagelijks toegankelijk voor het publiek. Er worden films getoond waarin zorg en gezondheid centraal staan en er worden workshops en seminars gegeven.

D!VERS is een leer-werkbedrijf voor jongeren die niet in het reguliere onderwijs terecht kunnen. Sinds de opening in 2009 in het centrum van Middelburg leidt D!VERS in samenwerking met onderwijsinstelling Scalda jongeren op tot kok, gastheer of gastvrouw. Dankzij hun vakdiploma kunnen de jongeren later een goede start maken op de arbeidsmarkt.

Het team van D!VERS heeft zich al eerder van zijn beste kant laten zien tijdens het internationale tennistoernooi Challenger Zeeland. Toernooidirecteur Sander van Buren is erg tevreden over de jarenlange samenwerking met het cateringbedrijf en wil volgend jaar de werkzaamheden gaan uitbreiden.

Ook festivaldirecteur Leo Hannewijk van Film by the Sea is enthousiast over de nieuwe samenwerking met D!IVERS. “Het betrekken van D!VERS bij Film by the Sea sluit goed aan bij de openingsfilm en het programma Care & Cure. Wij vinden het fantastisch en zijn er trots op dat wij op deze wijze kunnen meewerken aan inclusie en wij willen uitstralen dat wij een festival voor iedereen zijn. Dit is echt een toevoeging voor ons festival,” aldus Hannewijk. Het filmfestival duurt van 13 tot en met 22 september. In de week van het festival zal het restaurant in Middelburg gesloten zijn.

© Nationale Zorggids