Normal_euro_geld_betalen__7_

De belastingaftrek voor specifieke medische kosten blijft toch bestaan. Met ingang van 1 januari 2014 zou deze compensatieregeling verdwijnen maar in het nieuwe politieke akkoord dat het kabinet met enkele oppositiepartijen sloot zal de regeling in versoberde vorm worden voortgezet. Ook de Tegemoetkoming voor ouders van thuiswonende gehandicapte kinderen (TOG) voor eenverdieners blijft behouden. Dat meldt CG-Raad.

Het behoud van de belastingaftrek is goed nieuws voor honderduizenden mensen met een beperking. De Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland (CG-Raad) en Platform VG, de belangenvereniging voor mensen met een verstandelijke beperking, zijn dan ook blij met het besluit van het kabinet. Op verzoek van de organisaties voerde Nibud in september een onderzoek uit naar de consequenties van het verdwijnen van de compensatieregelingen. Vooral bij mensen met zware beperkingen kunnen de meerkosten hoog oplopen, tot wel tweeduizend euro per jaar.

Volgens het ministerie van Financiën wordt de belastingaftrekregeling in ietwat versoberde vorm voortgezet. Zo zal de aanpassing van de woning waarschijnlijk niet meer onder de fiscale compensatie vallen. “De puntjes zullen de komende weken op de i worden gezet,” aldus een woordvoerder van het ministerie.

© Nationale Zorggids