Logo_logo_mee_nl_pms158jpg

De decentralisatie van de cliëntondersteuning en de transformaties in de langdurige zorg en het sociaal domein vragen om een andere dienstverlening en inrichting van de branchevereniging MEE Nederland. Daarom gaat MEE Nederland per 1 januari 2016 verder als MEE NL, een coöperatieve vereniging van twintig MEE-organisaties. Dit meldt MEE Nederland. 

Het streven van MEE is om meedoen mogelijk te maken. Voor veel mensen met een beperking is het moeilijk om hun leven zo te organiseren dat meedoen voor hen mogelijk is. Mensen met een beperking hebben soms een steuntje in de rug nodig om zich zelfstandig te kunnen redden. Om die ondersteuning vraaggericht en slagvaardig overal in Nederland te kunnen bieden, vinden de MEE-organisaties dat zij elkaar onverminderd nodig hebben. Als collectief van MEE-organisaties wil MEE NL de zelfredzaamheid en participatie van mensen met een beperking bevorderen. 

MEE NL wil maatschappelijk ondernemen en samenwerken met overheden, publieke organisaties en private partijen om dit mogelijk te maken. De organisatie zet zich in om betrokken te zijn bij de uitvoering van beleid en projecten of het aanbieden van diensten voor mensen met een beperking. MEE NL richt zich onder andere op (arbeids)participatie, sport en bewegen, training en scholing en cliëntondersteuning vanuit de Wet langdurige zorg. 

© Nationale Zorggids