Normal_hond3543

KNGF Geleidehonden is officieel de enige professionele geleidehondenschool ter wereld met twee ISO-certificeringen. Een ISO-certificaat wordt alleen uitgegeven als de gehele dienstverlening op orde is bevonden door een onafhankelijke en deskundige certificeringinstelling. In het geval van KNGF Geleidehonden: van het opleiden en afleveren van geleidehonden tot de omgang met donateurs en samenwerkingspartners. Dit meldt KNGF. 

"Wij zijn uiteraard heel trots op het behalen van de beide ISO-certificaten. Het is hét bewijs van onze kwaliteit en van de degelijke dienstverlening die we leveren," vertelt Ellen Greve, directeur van KNGF Geleidehonden. "Met deze brede certificering laten we zien dat we koploper zijn waar het gaat om het opleiden van zorghonden. Bovendien is KNGF Geleidehonden ook nog eens het enige goede doel in Nederland dat beide ISO-certificaten heeft." 
 
Doen wat je zegt en zeggen wat je doet, daar draait het om bij ISO, de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. KNGF Geleidehonden biedt een breed scala aan diensten en lang niet alle activiteiten van de bijzondere organisatie zijn zorggerelateerd. Daarom is er specifiek voor gekozen om te voldoen aan zowel de ISO-norm voor Zorg en Welzijn (officieel NEN -EN 15224) als de ISO 9001-norm.
 
"Wij zijn in ons 80-jarig bestaan uitgegroeid tot een nationale en internationale autoriteit op het gebied van zorghonden. Daarom vinden wij het van groot belang dat wij erkende kwaliteit bieden, zowel aan onze geleidehondenbazen en donateurs als aan onze samenwerkingspartners en leveranciers", vertelt Ellen Greve. "Met deze brede certificering kan iedereen erop vertrouwen dat de gehele dienstverlening op orde is. Of het nu gaat om het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met een beperking, om het opleiden van medewerkers of om het werven van fondsen."
 
© Nationale Zorggids