Normal_hotelbedden

Onlangs werd bekend dat hotelketen Van der Valk een zorghotel start in Tiel. De Stichting Nederlandse Herstellingsoorden en Zorghotels (SNHZ) vindt het initiatief van Van der Valk een goed signaal. Dit meldt de SNHZ.

 

"Deze gerenommeerde hotelketen gelooft blijkbaar in de levensvatbaarheid van het concept zorghotel, als brugfunctie tussen ziekenhuis en thuis. Het aantal zorghotels in Nederland stijgt. Bij ons zijn er inmiddels zo'n 20 deelnemers aangesloten. Oprichters van zorghotels zijn particuliere ondernemers en zorgorganisaties", aldus Marc Vieten, zorghotelier van De Kim in Noordwijk en voorzitter van SNHZ. Hij verbaast zich enigszins over de reactie van de brancheorganisatie voor zorgondernemers Actiz, alsof de start van een zorghotel door een hotelier iets nieuws is.

SNHZ is de eerste brancheorganisatie voor zorghotels in Nederland en initiatiefnemer van het door zorgverzekeraars erkende keurmerk "Erkend Zorghotel". Dat keurmerk is nodig voor een vergoeding door zorgverzekeraars van het verblijf.

Bij SNHZ-erkende zorghotels zijn de verblijfs- en zorgkosten van elkaar gescheiden. De kortdurende zorg wordt betaald, via de zorgverzekeringswet, uit de basispolis. De zorgverzekeraar vergoedt daarnaast een deel van het verblijf. De overheid werkt aan een verdere uitrol van de zorgverzekeringswet, onder andere door het vergoeden van een zogeheten kortdurend eerstelijns verblijf. Vieten: "Ik hoop dat wij als brancheorganisatie van zorghotels, bij gaan dragen aan die stap."

©Nationale Zorggids