Normal_budget_geld_bezuinigingen35

Een gezin uit Rotterdam probeert via een crowdfundingsactie op internet geld in te zamelen voor de vader die zorg nodig heeft. De man belandde in een rolstoel na een scooterongeluk. Dat meldt RTV Rijnmond. 

Denise Casanova is mantelzorger voor haar man Daniel, die een dwarslaesie overhield aan het ongeluk. Hij is daardoor afhankelijk geworden van zijn rolstoel en de hulp van zijn vrouw. Daniel krijgt een persoonsgebonden budget, waarmee zijn gezin zorg in kan kopen die hij nodig heeft. "Mijn man heeft de hele dag intensieve zorg nodig. Dat doe ik zelf en ik heb er een dagtaak aan", zegt Denise. 

Maar de mantelzorger is door de intensieve zorg zelf geblesseerd geraakt. Er zit een zenuw in haar hand klem, waardoor ze geopereerd moet worden. En dat is een probleem. "Je mag het persoonsgebonden budget niet zien als inkomen. Dat betekent dus dat wanneer je als mantelzorger zelf geblesseerd raakt, je geen recht hebt op een uitkering", aldus Denise Casanova.

Ze moet vier tot zes weken revalideren en dan kan ze niet voor haar man zorgen. Er moet dan een verpleegkundige komen die betaald wordt met het pgb, maar geld voor dagelijkse boodschappen is er dan niet meer. Daarom is er een actie op poten gezet om deze lastige tijd te overbruggen.

© Nationale Zorggids