Moeder haalt via doneeractie 30.000 euro binnen voor rolstoelbus zoon

Al 38 jaar lang zorgt Kitty voor haar zoon Kevin en maakt voor uitjes buiten de deur gebruik van een rolstoelbus. Helaas is het leasecontract stopgezet, waardoor ze straks zonder vervoersmiddel zitten. De gemeente Breda verwachtte dat Kitty de 30.000 euro zelf bij elkaar spaarde, ondanks dat ze geen baan kan hebben wegens de zorg voor haar zoon. Omdat een bus essentieel is voor deelname aan de maatschappij, startte ze een inzamelingsactie. Deze week is het streefbedrag gehaald en kan een nieuw busje worden aangeschaft. Dit meldt BredaVandaag.

Op 1-jarige leeftijd kreeg Kevin een hersenvliesontsteking die zich ontwikkelde tot een hersenontsteking. Hij overleefde dit, maar is sindsdien wel volledig afhankelijk van een rolstoel. Hij is daarnaast spastisch, heeft epilepsie en kampt met incontinentie. De 39-jarige man heeft bij alle alledaagse dingen hulp nodig, maar kan hier alleen via zijn spraakcomputer om vragen. Wel begrijpt hij veel en gaat hij graag op pad met zijn familie, vrienden en vriendinnen en naar voetbalwedstrijden van NAC. Kevin heeft daarnaast regelmatige bezoeken aan het ziekenhuis, de revalidatiekliniek en de tandarts. Voor zijn onderbeenbeugels moet hij naar de orthopedische werkplaats.

Aanpassingen voor rekening gemeente

Veel activiteiten dus, waar hij een rolstoelbus voor nodig heeft. Die kreeg hij via de gemeente Breda, maar het leasecontract eindigt omdat de gemeente er niet meer voor wil betalen. Kitty tekent bezwaar aan, maar de gemeente gaat alleen akkoord als zij zelf 30.000 euro kan ophoesten voor de bus. Aanpassingen zijn dan voor rekening van de gemeente. Om dit geld binnen te halen is ze een doneeractie gestart, waarvoor ze inmiddels meer dan het streefbedrag heeft kunnen ophalen. “Zonder jullie steun was dit niet gelukt”, schrijven Kitty, zus Kim en Kevin op doneeractie.nl.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky