Normal_rechtszaak_hamer_rechtbank2

Een vrouw die een particuliere zorginstelling runde, is door het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden veroordeeld tot een taakstraf van 180 uur. Zij is schuldig bevonden aan valsheid in geschrifte, maar is in hoger beroep vrijgesproken van witwassen. Haar echtgenoot werd in hoger beroep vrijgesproken van witwassen, waarvoor hij eerst nog een taakstraf opgelegd had gekregen. Dit meldt Skipr. 

De zorginstelling van de vrouw bood zorg en onderdak aan cliënten met een persoonsgebonden budget (pgb). Zij heeft in enkele gevallen cliënten incomplete formulieren laten ondertekenen, om vervolgens zelf de overige gegevens in te vullen. Zij kreeg op deze manier veel inkomsten, waar zij onder andere huizen, sieraden en auto's van kocht. Haar enige bron van inkomsten was afkomstig van de pgb's van haar cliënten.

Echter besloot de rechter in hoger beroep dat niet bewezen kan worden dat de vrouw en haar echtgenoot zich schuldig hebben gemaakt aan witwassen. De man is vrijgesproken en de vrouw kreeg een taakstraf van 180 uur opgelegd. Zij is in hoger beroep alleen schuldig bevonden aan valsheid in geschrifte.

© Nationale Zorggids