Logo_stem_jij_ook_logo

ProDemos en MEE NL organiseren dit jaar weer het project ‘Stem jij ook?’ voor mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB). Met dit project worden LVB’ers geïnformeerd over het stemmen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen. Als onderdeel van het project vindt op zaterdag 11 februari is de landelijke Kiezersdag plaats, waar deelnemers op een praktische manier worden geïnformeerd over het kiezen op een politieke partij en het stemmen op 15 maart aanstaande. Dat meldt Vereniging  Gehandicaptenzorg Nederland (VGN).

Dit jaar wordt ‘Stem jij ook?’ voor de vijfde keer georganiseerd. Omdat het in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen in 2012 zo’n succes was, besloten MEE NL en ProDemos het project wederom te organiseren voor de gemeenteraadsverkiezingen, de Europese verkiezingen, de Provinciale Statenverkiezingen en dit jaar voor de Tweede Kamerverkiezingen.

Het project bestaat niet alleen uit een landelijke kiezersdag, maar organiseert ook workshops verspreid over Nederland. Op de website stemjijook.nu kunnen zorgprofessionals en mensen met een LVB meer informatie vinden over het project en de verkiezingen. Sinds deze week is bovendien de Verkiezingskrant gratis te bestellen via de website, waarin staat op wie er gestemd kan worden, waarover de Tweede Kamer beslist en hoe een LVB’er of zwakbegaafd persoon kan stemmen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids