Normal_mbo__hbo__school__verpleging__verpleegkunde__leren

Jongeren met ernstige leerproblemen of een beperking kunnen vanaf komend schooljaar in Eindhoven een opleiding volgen in de zorg en dienstverlening. De mbo-opleiding wordt opgezet door de stichting Prins Heerlijk en het Summa College in Eindhoven. Dat meldt het Brabants Dagblad. 

Er is voor vijftien leerlingen, in de leeftijd van 16 tot 27 jaar, plaats bij de nieuwe opleiding. Tijdens hun studieperiode krijgen de jongeren intensieve begeleiding. Werken en leren gebeurt in centra voor ouderenzorg, waar onder meer zorgorganisaties Vitalis en Sint Annaklooster praktijkplekken regelen voor de leerlingen. Stichting Prins Heerlijk bespreekt momenteel nog een derde optie.

De stichting had sinds een aantal jaar al een soortgelijke opleiding in Tilburg, maar omdat er veel vraag is naar leerwerkplaatsen besloot Prins Heerlijk ook een opleiding te starten in Eindhoven. Die behoefte kwam zowel van de leerlingen zelf als van werkgevers. De komst van een tweede zorgopleiding in Eindhoven moet de wachtlijst in de provincie doen afnemen.

Door: Redactie Nationale Zorggids