Normal_muntgeld

Een teamleider en een andere medewerker van gehandicaptenzorginstelling Daelzicht zijn per direct ontslagen omdat zij fraude zouden hebben gepleegd met geld in de teamkas. Geld dat eigenlijk bedoeld was voor de organisatie, gaven zij uit aan privé-uitjes of -spullen. Dat meldt Skipr. 

Medio januari werd de teamleider al ontslagen toen bleek dat zij niet correct omging met de procedures rondom de teamkas. Haar collega’s lieten dit aan de raad van bestuur weten, waarop een onderzoek volgde. Daaruit bleek uiteindelijk dat ze al acht jaar lang geld verduisterde. Het gaat om een bedrag van bijna zevenduizend euro. Daelzicht heeft aangifte gedaan tegen de vrouw en eist het geld terug.

Een andere medewerker bleek los van de teamleider ook geld uit de kas te stelen en moest daarom deze week ook per direct opstappen. De organisatie is tevens een onderzoek gestart naar de fraudelente zaken van deze medewerker.

“Naast genoemde personele maatregelen, lopen we op dit moment Daelzicht-breed alle kasuitgaven na, en kijken we naar het beheer en de controle daarop, en naar de inrichting van de financieel administratieve procedures. Daar waar die moeten worden geschrapt of verbeterd, doen we dat. Uitgangspunt is en blijft professioneel vertrouwen in onze medewerkers”, aldus bestuurslid Peter Muijen.

Afgelopen oktober moest de organisatie ook al een arts op staande voet ontslaan. Deze bleek namelijk niet in het BIG-register te staan. De man werkte er al enkele jaren, maar bleek helemaal geen basisarts te zijn.  

Door: Redactie Nationale Zorggids