Normal_rss_entry-126985

Snowboardster Bibian Mentel draagt vrijdag de Nederlandse vlag tijdens de openingsceremonie van de Paralympische Spelen in Pyeongchang. De 45-jarige sportvrouw uit Loosdrecht mocht dat vier jaar geleden bij de Paralympics in Sotsji ook al doen. Ze veroverde daar het goud op de snowboardcross.

De openingsceremonie van de twaalfde wintereditie van de Paralympics begint om 12.00 uur Nederlandse tijd en Oranje komt als tweede land het stadion binnen. Samen met Mentel en chef de mission Esther Vergeer zijn de snowboarders Chris Vos, Lisa Bunschoten en Renske van Beek aanwezig bij de openingsceremonie.

De alpineskiërs Jeroen Kampschreur, Niels de Langen, Anna Jochemsen, Linda van Impelen en Jeffrey Stuut zijn er niet bij, want zij komen zaterdag meteen in actie op de afdaling. Vergeer heeft als doelstelling uitgesproken dat de Nederlandse equipe minstens vijf medailles haalt.

Prinses Margriet woont de openingsceremonie bij. Zij is lid van het erebestuur van het Internationaal Paralympisch Comité. Ze zal tot en met dinsdag in Pyeongchang wedstrijden bezoeken en enkele medailles uitreiken.

Door: ANP