Heinrich Popow (groen shirt) tijdens een Live Fitness Workout en Christoph Eckermann, fysiotherapeut bij Ottobock.
Ottobock, ontwikkelaar van prothesen en orthesen voor mensen met een amputatie, is speciaal voor mensen met een amputatie gestart met live fitnessworkouts. De live onlinetrainingen worden gegeven door paralympische atleten Heinrich Popow en Johannes Floors. Voor mensen met amputaties is regelmatig sporten met verschillende activiteiten belangrijk. Een combinatie van mobiliteit, versterking en stretching helpt het lichaam als het gaat om zo natuurlijk en goed mogelijk te lopen. Ottobock is dit initiatief gestart om mensen met een amputatie in deze coronatijd te helpen fit te blijven. Dit meldt Ottobock.
Hub van den Boomen, commercieel manager van Ottobock Benelux: “In beweging blijven is voor velen een stuk lastiger nu alle sportscholen gesloten zijn en het advies luidt om zo veel mogelijk binnen te blijven. Daarom helpen we mensen met een amputatie met deze Live Fitness om in beweging en fit te blijven.”
 

Thuisfitness

De livesessies van 15 tot 20 minuten zijn internationaal te volgen via het Facebookkanaal Passion for Paralympics en via het Ottobock YouTubekanaal. Tijdens de eerste week zijn de fitnessvideo’s al meer dan 20.000 keer bekeken. 
 
Nederlands atlete Marlou van Rhijn, meervoudig winnaar op EK, WK en Paralympische Spelen over de Live Fitness Workouts: “Mijn focus is met het verplaatsen van de Paralympische Spelen ook verlegd. Het pieken in deze zomer moet een jaar later gebeuren. Maar ik train wel door, al is het aangepast aan deze corona-omstandigheden. Ik kan natuurlijk gebruik maken van goede trainers die mij gerichte oefeningen geven. Daarom is het zo goed dat Ottobock ook voor mensen met een amputatie deze Live Fitness Workouts geeft. Blijf thuis, maar blijf ook in beweging en fit is mijn advies aan iedereen.”
 

Ook Fitness-app voor prothesedragers

Ottobock heeft ook een Fitness-app waarin prothesedragers aanvullende oefeningen vinden om thuis fit te blijven. Ook staan er bijvoorbeeld instructies in voor het reinigen van voeringen en hygiënetips.
De app Fitness for amputees – Ottobock is te vinden in de Apple App Store en de Google Play Store
 
Door: Nationale Zorggids