Normal_paul_de_leeuw_en_leden_van_het_apk_koor_tijdens_knoop_gala_2018.

Vorige week dinsdag zijn de opnames voor het Knoop Gala 2018 in Carré afgerond. Tijdens dit gala, dat op 22 december wordt uitgezonden, staan muzikale talenten met een verstandelijke beperking in de spotlights. Samen met diverse bekende Nederlandse artiesten spelen zij die avond de sterren van de hemel. Dit meldt HandicapNL. 

Niet alleen, maar samen

Tijdens het Knoop Gala zingen of spelen muzikale talenten met een verstandelijke beperking de sterren van de hemel. Dat doen ze niet alleen, maar samen met bekende Nederlandse artiesten. Dit jaar onder meer met Nick & Simon, Trijntje Oosterhuis, OG3NE, Broederliefde, Roxeanne Hazes en Boef. Het Knoop Gala is niet compleet zonder de inbreng van het Metropole Orkest, dit jaar onder leiding van dirigent Maurice Luttikhuis.
 
Paul de Leeuw presenteert ook dit jaar met veel plezier en humor deze bijzondere avond in Koninklijk Theater Carré te Amsterdam. Dieuwertje Blok brengt verslag uit vanuit de Greenroom.

Steun aan HandicapNL

Het Knoop Gala staat al jaren garant voor bijzondere en ontroerende optredens, zegt HandicapNL. Daarnaast wordt op deze avond aandacht gevraagd voor het werk van de organisatie. HandicapNL (voorheen Fonds verstandelijk gehandicapten en Revalidatiefonds) draagt eraan bij dat mensen met een verstandelijke beperking een volwaardig leven kunnen leiden. Een leven waarin zij hun talenten kunnen inzetten, zich kunnen ontwikkelen en kunnen meedoen in de samenleving, net als ieder ander. 

Het Knoop Gala wordt gesteund door Stichting Philadelphia. Muziek is essentieel in het leven en de ontwikkeling van mensen met een verstandelijke beperking. Samen met HandicapNL investeert deze organisatie in het inzetten van muziek in de zorg voor deze groep.

Door: Redactie Nationale Zorggids