Logo_masseren_voor_spieren

Van 2 tot en met 10 oktober organiseert het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS) de Masseren voor Spieren actie. Met deze actie zamelen honderden masseurs uit het hele land geld in voor de Stichting Spieren voor Spieren. Masseurs zijn dagelijks met spieren bezig. Het motto van Spieren voor Spieren luidt: ‘gezonde spieren voor zieke spieren’. Masseurs zetten zich daar graag voor in, meldt NGS. 

 

De Masseren voor Spieren actie is voor masseurs een mooie manier om maatschappelijke verantwoordelijkheid te tonen, aldus NGS. Daarnaast is het belangrijk stil te staan bij het feit dat rennen, fietsen, spelen en sporten voor 20.000 kinderen in Nederland niet vanzelfsprekend is. Zij lijden aan een spierziekte. Door middel van de Masseren voor Spieren actie helpen de leden Spieren voor Spieren om kinderen met een spierziekte een betere toekomst te geven.

Idee

Het idee van deze actie is geboren bij masseur Yvonne de Leeuw. De praktijk van de 67-jarige Yvonne heet Spieren in Balance. Yvonne wilt graag iets betekenen voor een goed doel. Door de naam Spieren in Balance was de link met Spieren voor Spieren gauw gelegd.

Het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS) helpt daar graag een handje bij en vraagt alle masseurs in Nederland om van 2 tot en met 10 oktober een deel van de opbrengst van elke massage af te staan aan Spieren voor Spieren. Elke masseur bepaalt zelf welk deel en hoeveel hij/zij afstaat.

Ga naar www.sportenvoorspieren.nl/actie/masseren-voor-spieren om een donatie te doen.

Door: Nationale Zorggids