Normal_noah-zsyodh_zek4-unsplash

Nu veel mensen zijn gevaccineerd tegen corona, zijn er sinds 25 september allerlei coronamaatregelen versoepeld. Wat betekent dat voor het leven van mensen met een beperking of chronische ziekte? Dit wil Ieder(in) weten en vraagt chronische zieke mensen en mensen met een beperking om mee te doen aan haar onderzoek. 

Sinds de uitbraak van corona, doet Ieder(in) onderzoek onder de eigen achterban naar de gevolgen van corona en de maatregelen. Met dit vierde onderzoek wil het in kaart brengen of mensen met een beperking of chronische ziekte hun leven weer kunnen oppakken. De uitkomsten van het onderzoek gebruikt de organisatie om de overheid te adviseren over de uitvoering en waar nodig aanpassing van het coronabeleid.

Kun jij je leven weer voldoende oppakken?

Voel je je voldoende beschermd tegen corona? Hoe zit dat op het werk, in het onderwijs en in het openbaar vervoer? En hoe gaat het met de reguliere zorg: is die weer volledig op gang gekomen? Verder is Ieder(in) benieuwd of mensen er weer op uit kunnen en hoe het gaat met hun sociale leven. Ook is de belangenbehartiger benieuwd naar ervaringen van mensen die niet gevaccineerd kunnen worden, of onvoldoende beschermd worden door vaccinaties.

Vragenlijst

De vragenlijst is tot en met 20 oktober 2021 in te vullen voor mensen met een beperking of een chronische ziekte en hun naasten. Het invullen duurt zo’n 10 tot 15 minuten.

Door: Nationale Zorggids
Bron: Ieder(in)