Normal_eten_voedsel_voeding_broodje

Het Centrum Eetstoornissen van GGZ Breburg is verhuisd. Het centrum was eerst gevestigd in Tilburg maar heeft nu zijn intrek genomen in het Centrum Jeugd in Breda. Dit meldt GGZ Nieuws.

Redenen voor de verhuizing zijn de centralere ligging van Breda in het verzorgingsgebied van het Centrum Eetstoornissen en de mogelijkheid aan te sluiten bij Centrum Jeugd omdat veel van de patiënten jongeren zijn. 
 
Het centrum behandelt patiënten die lijden aan anorexia nervosa, boulimia nervosa en binge eating disorder. In de kliniek zijn enkele opnameplaatsen maar het streven is om opname beperkt te houden. De meeste therapieën in het centrum zijn gericht op ambulante behandeling van patiënten. 
 
Het Centrum Eetstoornissen zal op de nieuwe huisvesting een aantal nieuwe behandelingen starten, zoals de Multi-Family Therapie, waarbij ouders intensief worden betrokken bij de behandeling, en een tweedaagse deeltijdbehandeling voor tieners met anorexia. Op 26 september houdt het centrum een open dag voor cliënten, familie, betrokkenen, professionals en overige geïnteresseerden.
 
© Nationale Zorggids