Renovatie van paviljoen Breehorn op landgoed Duin en Bosch

GGZ-instelling Dijk en Duin, onderdeel van Parnassia Groep, opent 13 januari een nieuwe opnamekliniek voor volwassenen op landgoed Duin en Bosch in Castricum. Volgens het principe van het zogeheten 'healing environment'-concept worden in het nieuwe gebouw patiëntvriendelijke kamers ingericht voor separeren. Dit meldt Zorgvisie.

Zorginstelling Dijk en Duin is bezig met een ingrijpende vernieuwing van de zorgruimtes op landgoed Duin en Bosch. Verouderde gebouwen worden vervangen door duurzame en flexibele nieuwbouw die ingericht worden volgens het healing environment principe. De indeling en inrichting van het nieuwe gebouw zijn erop afgestemd om patiënten tot rust te laten komen en daarna te helpen naar meer zelfstandigheid. Het nieuwe gebouw krijgt ruime kamers met eigen sanitaire voorzieningen voor de patiënten, een gemeenschappelijke woonkamer, activiteitenruimten, een fitnessruimte en een zorgpost.

Ook komen er extra beveiligde kamers voor het separeren van patiënten. Bij de inrichting van deze kamers is extra gelet op sfeer en voorzieningen. Patiënten stabiliseren sneller in de rustgevende nieuwe omgeving waardoor het verblijf in de separatiekamer korter wordt. Zo worden traumatische ervaringen en onnodige stress voor de patiënt zoveel mogelijk vermeden. In deze kamers kunnen patiënten die tijdelijk afgezonderd worden bovendien zelf via een touchscreen aan de muur muziek kiezen en een eigen sfeer creëren met licht-, geur- en kleureffecten.

© Nationale Zorggids