Normal_politie1

Vorig jaar zorgden negenhonderd verwarde mensen voor overlast in Nijmegen. Het aantal verwarde mensen dat voor overlast zorgt, stijgt. De politie in Nijmegen wil deze mensen niet meer in de cel zetten en is van mening dat zij op een andere manier hulp moeten krijgen. Dit meldt de Gelderlander.

Volgens Nijmeegse politiechef Karlijn Baalman worden verwarde personen die voor overlast zorgen vaak in de eerste instantie in een politiecel gezet, terwijl ze daar niet horen. “Maar je moet wat. We zouden ze naar een plek willen brengen waar ze op een rustige en veilige manier hulp krijgen en uit huis of van de straat worden gehaald”, aldus Baalman.

De burgemeester van Nijmegen, Hubert Bruls, wil een crisisopvang waar verwarde mensen naartoe kunnen om zo psychiatrische hulp te krijgen. Dit in navolging van Den Haag, waar al op enkele plekken een crisisopvang is ingericht. Bruls: “In Den Haag hebben ze aangehaakt bij het politiebureau, daar kun je linksaf naar de cel en rechtsaf naar de zorgopvang. Maar het zou ook bij een zorginstelling kunnen."

©Nationale Zorggids