Logo_lelie_zorggroep

Cruciaal, STAGG en In de Bres, drie kleine ggz-aanbieders die onderdeel waren van Lelie Zorggroep uit Capelle aan de IJssel zijn 9 juni failliet verklaard. Zij maken een doorstart onder de naam CIGGZ. In dit samenwerkingsverband zit ook Zorg van de Zaak uit Utrecht. De Nederlandse Zorgautoriteit moet de samenwerking nog wel goedkeuren voordat er zorg geleverd mag worden vanuit CIGGZ. Dit meldt Skipr.

Bij de nieuwe samenwerking wordt zoveel mogelijk personeel overgenomen door Zorg van de Zaak. In totaal werken er nu 86 zorgverleners bij de drie ggz-aanbieders, waarvan ongeveer 85 procent kan blijven werken binnen het nieuwe CIGGZ. Ook blijft de christelijke identiteit behouden, zodat er voor de cliënten relatief weinig veranderingen merkbaar zijn.

Cruciaal, STAGG en In De Bres waren tot voor kort onderdeel van de Lelie Zorggroep en verleenden zorg binnen de ggz-sector. Echter waren de activiteiten binnen deze tak van de organisatie niet voldoende wat betreft schaalgrootte. Daarom zijn de activiteiten nu overgeheveld naar Zorg van de Zaak, een veel grotere zorgorganisatie met ongeveer 2750 werknemers. Zorg van de Zaak richtte zich voorheen met name op arbo-dienstverlening binnen de geestelijke gezondheidszorg.

De andere takken van Lelie Zorggroep, zoals Agathos Thuiszorg, Curadomi Thuiszorg en de Lelie Zorggroep Wonen, Zorg en Welzijn blijven zelfstandig opereren onder de naam van Lelie Zorggroep. 

© Nationale Zorggids