Normal_arrestatie_politie_justitie_dief_handboeien

Het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie, het NIFP, vindt dat de psycholoog die vorige week bij Rémon W. langsging een inschattingsfout maakte door het bezoek niet in een beveiligde omgeving te laten plaatsvinden. Rémon W. veroorzaakte vorige week vrijdag een dodelijke aanrijding in Zelhem waarbij een vierjarig jongetje om het leven kwam. Hij reed met de gestolen auto van de psycholoog in op een andere auto. Dat meldt het Algemeen Dagblad. 

Voorafgaand aan een gesprek maakt een rapporteur, in deze zaak een psycholoog, de inschatting of het nodig is om het gesprek bijvoorbeeld in een rechtbank of op een kantoor te laten plaatsvinden. In dit geval vond de psycholoog het niet nodig. Uiteindelijk stal W. de sleutels van de auto van de psycholoog en botste frontaal op een auto. Normaal gesproken worden forensisch psychologen ook niet begeleid. Ook wordt de politie niet ingelicht. “Rapporteurs bezoeken de te onderzoeken persoon in de regel alleen”, zegt een woordvoerder van NIFP.

Toch vinden dit soort gesprekken vaak plaats in een justitiële inrichting omdat een verdachte normaal gesproken nog is opgesloten. In dit geval mocht de patiënt zijn rechtszaak in vrijheid afwachten.

© Nationale Zorggids