Normal_tralies__ggz__tbs__gevangen__crimineel24

Een medewerkster van de Eindhovense ggz-instelling Woenselse Poort is per direct ontslagen. Zij had een relatie met een tbs’er die na zijn verlof dagenlang door de politie werd gezocht. Uiteindelijk is hij gevonden bij de vrouw thuis. Echter ontkent Woenselse Poort deze aantijgingen en zegt dat de man zich zelf meldde bij de politie. Dat meldt Omroep Brabant.

De tbs’er had anderhalve week geleden verlof. Echter kwam hij niet op tijd terug naar de instelling. Toen hij op het politiebureau werd ondervraagd, vertelde hij over de relatie met de medewerkster van Woenselse Poort, zo begrijpt Omroep Brabant van verschillende bronnen. Dat de man de instelling ontweek en onderdak vond bij de vrouw is volgens Woenselse Poort niet waar. De vrouw is inmiddels ontslagen. Volgens de beroepscode is het niet toegestaan om een relatie te hebben met een cliënt.

Uit een brief van staatssecretaris Dijkhoff van Veiligheid en Justitie blijkt dat er vaker problemen zijn bij de kliniek. Vorig jaar zijn tbs’ers zes keer ongeoorloofd afwezig geweest. Vergeleken met andere klinieken zijn er relatief veel tbs’ers van de Woenselse Poort die ongeoorloofd niet terugkomen. Wel zijn ze allen weer opgepakt. 

Door: Redacie Nationale Zorggids