Normal_politie__rug_agent_1556940a

Als een verward persoon de openbare orde dreigt te verstoren, komt de Groningse politie ook in 2017 langs om deze persoon op te vangen. Dit zegt Groningse burgemeester Peter Den Oudsten in een reactie op korpschef Pieter-Jaap Aalbersberg van de politie Amsterdam. Zondagavond liet Aalbersberg in De Monitor weten dat de Nederlandse politie per 1 januari volgend jaar stopt met het opvangen en vervoeren van verwarde personen die geen strafbaar feit hebben gepleegd. Dat meldt het Dagblad van het Noorden. 

Den Oudsten is het met Aalbersberg eens dat de opvang van verwarde mensen niet goed is en snapt dat een cel geen goede omgeving voor hen is “Daarom werken we aan de komst van een centrale tussenopvang voor elke provincie of zelfs heel Noord-Nederland, waar deze personen in een prettiger omgeving sneller een diagnose krijgen”, zegt Den Oudsten. Maar indien een verward persoon de openbare orde dreigt te verstoren, komt de politie langs.

De Groningse burgemeester gaat met zijn uitspraken in tegen de plannen van de politie en het Aanjaagteam Verwarde Personen. Een woordvoerder van het aanjaagteam laat weten dat de Nederlandse politie dit werkelijk gaat doorzetten. 

Door: Redactie Nationale Zorggids