Logo_logo-menzis

Om de geestelijke gezondheidszorg te verbeteren, zijn zorgverzekeraar Menzis en organisatie voor de geestelijke gezondheidszorg Lentis een meerjarencontract met elkaar aangegaan. Hierdoor hopen beide partijen de zorg voordeliger aan te kunnen bieden en de kwaliteit te verbeteren. Het contract gaat in 2017 van start en loopt tot 2019. Dit meldt Zorgvisie. 

Afgelopen woensdag tekenden Menzis en Lentis een intentieverklaring voor het aangaan van het meerjarencontract. Het contract zou er voor moeten zorgen dat de zorgkosten binnen de perken blijven. Het is volgens beide partijen voor het eerst dat een dergelijk meerjarencontract wordt aangegaan die de gehele breedte van het zorgaanbod dekt.

Naast de financiële voordelen moet de samenwerking ook zorgen voor het ontwikkelen van individuele zorgprogramma’s. Hierbij wordt informatie over de patiënt en informatie uit de richtlijnen in de zorg met elkaar gecombineerd. Daaruit zou naar voren moeten komen hoe die specifieke patiënt het beste geholpen kan worden. Hierdoor wordt ook inzichtelijk gemaakt wat de resultaten zijn van de verleende zorg in verhouding tot de gezondheidswinst.

Volgens Corstiaan Bruinsma, psychiater en lid raad van bestuur van Lentis, zijn er steeds meer mensen die geestelijke gezondheidszorg nodig hebben. “Wij zijn er van overtuigd dat we in gezamenlijkheid deze toenemende vraag op kunnen vangen door slimme innovaties.” De kwaliteit en toegankelijkheid van de zorg zou verbeteren terwijl de zorg betaalbaar blijft. Ook directeur Zorg Joris van Eijck van Menzis is blij met de samenwerking. “Met deze meerjarenovereenkomst levert Menzis een bijdrage aan het voorspelbaar maken met behandelingen in de ggz. Dat levert waarde op voor de cliënt, de zorgaanbieder en onze verzekerden.”

Door: Redactie Nationale Zorggids