Logo_keroazie_logo

Medewerkers van Stichting Keroazie, die huisvesting en ambulante begeleiding biedt aan jongeren met verslavings- en psychische problematiek, waren op de hoogte van de problemen van moordverdachte Rhowan. De 27-jarige man wordt verdacht van de moord op Jesse van Wieren, die op Oudejaarsavond 2015 om het leven werd gebracht nadat hij van de kroeg naar huis wilde gaan. Dit meldt Dagblad van het Noorden. 

Rhowan heeft vier dagen voor de fatale avond aangeklopt bij Keroazie en gemeld dat het niet goed met hem ging. Zo zou zijn relatie met Desirée G., ook onder behandeling bij Keroazie, voorbij zijn, hij was gestrest en een medewerker rapporteert op Oudejaarsdag dat hij overdag al veel alcohol heeft genuttigd. Zijn begeleider van La Hacienda, die woonbegeleiding voor jongeren verzorgt, zag hem steeds verder afzakken onder de druk van andere mensen die ook drugs en alcohol gebruikten. Dit blijkt uit een rapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg, die onderzoek deed naar de zorgverlening aan de moordverdachte.

De instanties zouden niet goed samenwerken en er was geen centraal persoon die de regie had. Dit kwam mede doordat Rhowan in een woning van Keroazie woonde, maar hulpverlening kreeg van een begeleider van La Hacienda. Hij weigerde toestemming te geven voor informatie-uitwisseling, waardoor beide instanties langs elkaar heen werken.

Rhowan en zijn ex-vriendin Desiree worden verdacht van het om het leven brengen van Jesse van Wieren, nadat een vermoedelijke drugsdeal verkeert liep. De verdachte woonde in huisvesting van de stichting aan de Hoofdstraat in Kloosterburen. In die tuin werd het lichaam van Van Wieren zes dagen later gevonden.

Door: Redactie Nationale Zorggids