Logo_logo_zilveren-kruis

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis en zorgaanbieder Dimence Groep hebben een meerjarencontract gesloten dat vooral de kwaliteit van de geestelijke gezondheidszorg (ggz) moet verbeteren. Beide partijen vinden dat zorg zo dicht mogelijk bij huis geleverd moet worden en samen zullen zij zich inzetten om onnodige opname van patiënten zoveel mogelijk te voorkomen. Dit meldt Zilveren Kruis.

Het meerjarencontract werkt met het Horizontaal Toezicht, waarbij vooraf afspraken worden gemaakt in plaats van achteraf. Dit moet vooral de administratieve lasten voor zowel de zorgaanbieder als de zorgverzekeraar beperken. Horizontaal Toezicht vraagt om vertrouwen vanuit beide partijen. Via dit vertrouwen kan zorg sneller en efficiënter geregeld worden. Dimence Groep zou volgens Zilveren Kruis hebben aangetoond 100 procent rechtmatige zorg te leveren. “Daarnaast willen we samen met Zilveren Kruis onderscheidend zijn in het realiseren van echt betekenisvolle uitkomsten voor onze patiënten”, zegt Ernst Klunder, voorzitter van de raad van bestuur bij Dimence Groep.

Ook de kwaliteit van zorg staat centraal in het meerjarencontract van beide partijen. Zo zouden patiënten vooraf al kunnen worden ingelicht over de kwaliteit van zorg die zij van hun behandelaar kunnen verwachten, evenals de voorspelde duur van de behandeling. Omdat Dimence Groep volgens de zorgverzekeraar één van de koplopers in het land is binnen de ggz, is er vertrouwen in de geleverde kwaliteit van zorg. Mindfit, één van de merken van Dimence Groep, zou bijvoorbeeld betere resultaten laten zien dan het landelijke gemiddelde. Ook zou de acute crisisketen goed in elkaar steken en wordt voorkomen dat mensen onnodig worden opgenomen.

Door: Redactie Nationale Zorggids