Normal_brunel

Brunel International en de Specialisterne Foundation hebben een wereldwijd partnerschap afgesloten om samen de participatie van mensen met autisme en neurodiversiteit op de arbeidsmarkt te bevorderen. Specialisterne en Brunel gebruiken ieder hun unieke expertise en kennis om de voordelen van autisme in het bedrijfsleven kenbaar te maken en om zo deze groep getalenteerde mensen aan het werk te krijgen. Dit meldt Brunel. 

Autistische mensen worden vaak gezien als mensen met schijnbare zwakheden, maar vaak gaat dit gepaard met bijzonder ontwikkelde sterke vaardigheden. Ze hebben vaak vaardigheden die erg waardevol zijn op de arbeidsmarkt.

"Bijvoorbeeld een uitstekend geheugen of een opmerkelijk oog voor details. In een gastvrije en rustige omgeving treden hun toewijding, eerlijkheid en bijzondere visie op als een katalysator voor een divers personeelsbestand dat innovatie en veerkracht binnen een organisatie kan verbeteren", aldus de organisaties.

Een van de missies van Brunel is ‘het creëren van een betere toekomst voor professionals en een betere wereld voor toekomstige professionals'. Daarnaast ondersteunt dit initiatief volledig de doelstellingen van Specialisterne om ‘het bewustzijn in de maatschappij van de positieve bijdragen van mensen met autisme te vergroten'. Brunel en Specialisterne geloven beiden dat werk een belangrijk onderdeel is van welzijn en zingeving in het leven. Mensen die willen werken in staat stellen om de arbeidsmarkt te betreden, vinden beide organisaties een kernaspect van hun cultuur. 

Door: Nationale Zorggids