Normal_lachgas_patroon_patronen_cartridge_slagroom__vermelden_foto_greenzeb__cc_by-sa_3.0__

Evenementen die op of rond het strand van Nesselande in Rotterdam worden georganiseerd, krijgen per direct een verbod op lachgas. Dit heeft burgemeester Aboutaleb via een politieverordening laten wijzigen. Aboutaleb liet eerder al weten zich zorgen te maken over de vrije en legale verkoop van lachgas. Dit meldt Telegraaf.

Het is de tweede stad die in korte tijd een plaatselijk verbod op lachgas invoert. Onlangs deed Utrecht al hetzelfde. De burgemeester van Rotterdam zegt dat het verbod wordt ingevoerd om overlast op het strand te voorkomen. Eind juni heeft Aboutaleb al gezegd het verbod in te willen voeren. Dit verbod gaat per direct in.

Lijst van medicijnen

De burgemeester maakt zich al langer zorgen over het gebruik van lachgas, met name door jongeren. Het kan gebruikt worden om een snelle roes te krijgen, vergelijkbaar met een joint. Na ongeveer 5 minuten is het uitgewerkt, waarna het lege patroon op de grond wordt gegooid en een nieuwe wordt gekocht. Aboutaleb hoopt dat lachgas op termijn niet meer vrij verkocht kan worden door het op de lijst van medicijnen te plaatsen.

Door: Nationale Zorggids