GGzE gaat straks met gebiedsteams werken: zorg dicht bij huis

Duizenden cliënten van GGzE (GGz Eindhoven) krijgen vanaf komend najaar behandeling en begeleiding in hun eigen omgeving. Hiervoor roept de ggz-aanbieder vier gebiedsteams in randgemeenten en vier in Eindhoven in het leven. Het eerste team is waarschijnlijk dit najaar actief. De gebiedsteams zijn een uitkomst van de reorganisatie binnen GGzE. Dit meldt BN de Stem. 

Wanneer de andere teams van start gaan is nog niet bekend omdat er voor hen nog huisvesting gezocht wordt. De gebiedsteams zijn onderdeel van een reorganisatie binnen het bedrijf dat begin 2024 is afgerond. Dat er straks met dergelijke teams wordt gewerkt, is een grote verandering voor de ggz-instelling. Behandelaars en begeleiders werken nu in expertisegroepen met verschillende specialisaties zoals psychose of depressie, maar de teams van straks zijn gemixt. Er blijft een centraal team bestaan voor heel specifieke of zeldzame zorg.

Meer mensen helpen

Net als veel andere zorgaanbieders in de ggz, heeft GGzE wachtlijsten. Door gebruik te maken van het lokale netwerk rondom cliënten en teams actief in specifieke gebieden in te zetten, hoopt het bedrijf meer mensen effectiever te kunnen helpen. Personeel is deze week op de hoogte gesteld van de verdeling van de teams, met akkoord door de ondernemingsraad en centrale cliëntenraad. 

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky