'Alle dossiers cliënten GGzE in te zien door medewerkers'

Het is tegen de regels en toch konden medewerkers van GGzE bijna onbeperkt dossiers inzien van cliënten. Een cliënte ontdekte dat niet alleen haar behandelaar haar dossier kon inkijken, maar ook andere medewerkers. Ze diende een klacht in. De klacht kwam vorig jaar al binnen, maar omdat de ggz-instelling gaat reorganiseren, stapt ze nu naar de media. Dit meldt Omroep Brabant. 

De wet is zo ingericht dat niet zomaar iedereen dossiers mag inzien, om te voorkomen dat medewerkers op zoek gaan naar familieleden of bekenden. Volgens de raad van bestuur van GGzE hadden niet alle 2.400 medewerkers toegang tot de dossiers, maar zijn er in enkele gevallen wel fouten gemaakt. 

Onduidelijkheid

Intern onderzoek van GGzE laat volgens voormalig interim-voorzitter Luc Kenter geen essentiële fouten zien, maar volgens het Eindhovens Dagblad had Kenter geen antwoord op een aantal belangrijke vragen van de cliënte die de klacht indiende. Zo kon hij bijvoorbeeld niet aangeven welke medewerkers inzicht hadden in elektronische dossiers en hoe de toegang is geregeld.

Door: Nationale Zorggids / Johanen Levinsky