Centrum Seksueel Geweld kan landelijke functie versterken met extra geld

Het Landelijk Centrum Seksueel Geweld krijgt de komende drie 1,1 miljoen euro extra van de ministeries van Volksgezondheid en Justitie & Veiligheid. Dat is dubbel zoveel als het basisbedrag dat het CSG in 2023 kreeg, meldt Rijksoverheid.

Bij het CSG kunnen slachtoffers van offline én online seksueel geweld terecht voor forensische, medische en psychische hulp. Om de kerntaken van het centrum te kunnen versterken wordt door de twee ministeries extra geld vrijgemaakt.

Meer slachtoffers

Het CSG heeft zestien locaties verspreid door het land en werkt met teams van artsen, verpleegkundigen, politie en andere hulpverleners die gespecialiseerd zijn in het verlenen van zorg aan slachtoffers van seksueel geweld. Jaarlijks melden zich steeds meer slachtoffers bij het CSG. Om dit in goede banen te kunnen leiden, is er extra inspanning nodig. Het centrum kan het extra geld dus goed gebruiken om haar functie te versterken en hulpverlening beter te laten aansluiten bij de ontwikkelingen onder slachtoffers die er om hulp vragen.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky