Normal_pinda

Bij veel ouders leven vragen over de oorzaak van allergische klachten bij hun kind en de invloed van voedsel hierop. Op vragen over voedselallergie zijn niet altijd snelle antwoorden mogelijk. Daarom start Meander Medisch Centrum op de polikliniek Kindergeneeskunde een spreekuur speciaal voor kinderen met klachten waarbij gedacht wordt aan een voedselallergie, zo meldt het MMC in een persbericht.

Veel kinderen volgen een dieet omdat er gedacht wordt aan een voedselallergie. Hun klachten lopen erg uiteen. Sommige kinderen hebben een reactie op bijvoorbeeld pinda’s gehad, anderen hebben hardnekkig eczeem of andere klachten waardoor ouders of (huis)artsen denken aan een voedselallergie. Ouders van deze kinderen hebben veel vragen over het dieet van hun kind. Wat mag mijn kind wel of niet? Hoe streng moet ik zijn? Is het dieet eigenlijk wel terecht? Komt mijn kind geen voedingsstoffen tekort? Het dieet werkt eigenlijk niet, is er misschien een andere oorzaak voor de klachten?

Kinderarts Maartje van Velzen: 'Kinderen in de groei hebben voedingsstoffen nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Een dieet is daarom niet zo maar iets, daar moet goed over nagedacht worden. Als een kind een voedselallergie heeft vinden veel ouders het lastig om daar mee om te gaan. Kinderen en hun ouders hebben behoefte aan duidelijkheid, en die willen wij ze geven.'

© Nationale Zorggids