Normal_ronald_mcdonald

Ronald McDonald Huis AMC Amsterdam bestaat dit jaar 30 jaar en het Emma Kinderziekenhuis 150 jaar. Op 10 december 2015 wordt er stilgestaan bij de jarenlange samenwerking, met een speciaal ontbijt voor alle kinderen die op dat moment in het Emma Kinderziekenhuis verblijven en hun ouders. Medewerkers van het EKZ en Ronald McDonald Huis AMC zullen ook aanschuiven.

Ronald McDonald Huis AMC is het eerste 'logeerhuis' voor ouders en broertjes en zusjes van zieke kinderen van Nederland én Europa. Prinses Margriet opende op 6 maart 1985 de deuren van het Huis, dat door medewerking van kinderkankerspecialist prof. dr. Tom Voûte tot stand is gekomen. Sindsdien hebben duizenden ouders van zieke kinderen die in het Emma Kinderziekenhuis AMC zijn opgenomen er gelogeerd. Sommigen een dag, anderen zelfs maanden tot een jaar. 
 
Nanda Koeman zal deze ochtend stilstaan bij de geschiedenis van het Huis en de belangrijke band tussen het Emma Kinderziekenhuis en Ronald McDonald Huis. De iconische Ronald McDonald-clown zal deze ochtend zorgen voor een lach op vele gezichten.