Normal_rechtszaak_hamer_rechtbank2

De Tilburger die beter bekend staat als de webcampedo staat deze week voor de rechter. Hij zou tientallen minderjarige meisjes in Nederland, Canada en Noorwegen hebben gechanteerd. Het Openbaar Ministerie (OM) vervolgt hem onder andere voor zedenmisbruik, kinderporno en drugsbezit. De verdachte gaf bij het begin van de zitting aan alle aantijgingen te ontkennen. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Eén van de meisjes die de man chanteerde pleegde in 2012 zelfmoord. Ze werd jarenlang afgeperst met een naaktfoto. Tussen 2008 en 2014 viel hij tientallen andere minderjarige meisjes lastig. Hij kon dit lang volhouden omdat hij werkte met verschillende namen en accounts. De Tilburger deed zich veelal voor als vrouw of jongen van achttien jaar.

Hoewel de man ontkent, heeft de politie hem veelvuldig afgeluisterd en heeft het bewijslast gevonden op zijn computer. De politie vond bovendien het account waarmee hij de Canadese tiener die zelfmoord pleegde chanteerde. De ruim tweehonderdduizend afbeeldingen die op zijn computer stonden, waren afbeeldingen van zijn slachtoffers. Zij stonden nietsvermoedend naakt voor de webcam, omdat ze dachten dat ze naar een blonde naakte vrouw keken. Hiervoor gebruikte hij een speciaal programma.

Canada heeft om uitlevering van de man gevraagd, zodat hij ook daar voor de rechter komt te staan.  Vandaag is de tweede zitting, waarna er tot 15 februari nog zes volgen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids